Skip to content

Dostali odměny, museli je vracet. O tom, jak se slovenský Volkswagen přepočítal.

Asi všechny zaměstnance slovenské divize známé automobilky nemile překvapilo, když jim přišel do ruky dopis, kde je zaměstnavatel žádá o navrácení části odměn za předešlý rok. V přepočtu museli pracovníci vracet přes tři tisíce korun. V dopise stálo, že za chybu může softwarová chyba, a nechyběla samozřejmě omluva od managementu. Dopis přišel i lidem, co pro automobilku už nepracují. Jeden z nich se svěřil slovenskému deníku Nový Čas, že byl požádán, aby peníze poslal bývalému zaměstnavateli na účet – stávajícím zaměstnancům totiž bude částka stržena z odměn na tento rok.

Jedná se o odměnu za hospodářský výsledek, kterou dostávají všichni tarifní zaměstnanci. Vyplácí se každý rok na začátku května společně s dubnovou výplatou a letos dosáhla na průměrnou výši 1630 eur, což je skoro 42 tisíc korun.

Bývalí zaměstnanci musí částku poslat na účet automobilky, jinak by ji jejich bývalý zaměstnavatel mohl vymáhat za bezdůvodné obohacení, sdělil médiím slovenský Volkswagen s odvoláním na právníka, se kterým management celou kauzy řešil.

Pokud máte jakoukoli reakci, dotaz nebo požadavek, neváhejte mi napsat na email info@novitim.cz. Rád se vám budu věnovat.

Back To Top